fbpx

CSOMBORNÉ JÓZSA RITA (Bér – TB és munkaügyi referens)

Ismerjen meg bennünket, a munkához és ügyfelekhez való hozzáállásunkat!

Több részes bemutatkozó blogcikk sorozatunkban most Csomborné Józsa Ritán a sor, aki Bér – TB és munkaügyi referensként erősíti a Taxense Consulting csapatát. A vele készült interjúban olvashatják többek között, hogy miért fontos a jó bérszámfejtő, munkaügyi referens megválasztása, és milyen kihívásokra számíthatunk 2023-ban.

Miért szeretsz itt dolgozni?

Vallom, hogy egy vállalkozás globális sikerében a munkavállalói elégedettség is kulcsfontosságú szerepet játszik. Szerteágazó megbízásaink során a munkavállalókat érintő esetek széles palettájával találkozom, mely lehetőséget ad számomra a szakmai fejlődésre. Munkám során nagy önállósággal rendelkezem, mindemellett családias hangulatban, odafigyelés és pontosság jellemez bennünket, ezért is szeretek itt dolgozni, immár 4 éve.

Hány éves pénzügyi/számviteli/bérszámfejtői tapasztalattal rendelkezel?

Közel 20 éves közgazdász és mérlegképes könyvelő pályafutásom során mindig is vonzott a vállalkozások gazdálkodása. Jelenlegi kiemelt szakterületemmel, ami a bérszámfejtés és TB ügyintézés, már több, mint 4 éve foglalkozom.

Szerinted mi a legfontosabb egy ügyfélkapcsolati viszonyban?

Az odafigyelés, megértés és az, hogy jól ismerjük az ügyfeleinket.

Szerinted mik lesznek 2023 legfontosabb bérszámfejtés kihívásai?

A legfontosabbaknak érzem az Mt. módosításokat, azok betartásának ellenőrzését, valamint a felkészülést a várható Munkaügyi ellenőrzésekre.

Szerinted miért fontos a jó bérszámfejtő, munkaügyi referens megválasztása?

Mert a személyes adatainkat kezeli, „mindent is tud rólunk”. A másik, hogy a bér egy érzékeny terület, hiszen a jövedelmünk pontos, illetve időben történő számfejtése fontos a munkavállalók számára és a munkáltatóknak is, hiszen az elégedett munkaerő a jó munkaerő. A jó bérszámfejtő kiválasztása azért fontos, mert kritikus szerepet játszik a vállalat bérszámfejtésének, adóinak és munkavállalói juttatásainak kezelésében. Egy jó szolgáltató képes biztosítani a pontos és időben történő bérszámfejtést, az adótörvényeknek való megfelelést, valamint hasznos forrásokat és támogatást nyújt mind a munkáltató, mind a munkavállalók számára. Emellett a bérszámfejtés kiszervezése egy szolgáltatóhoz értékes időt és erőforrásokat szabadíthat fel a vállalat számára, így az a fő üzleti tevékenységére összpontosíthat. A bérszámfejtésen túl a jó munkaügyi referens olyan személy, aki pontos, hasznos és gyakorlatias tanácsokat ad a foglalkoztatással kapcsolatos kérdések széles körével kapcsolatban. Főbb jellemzői:

  • alapos ismeretekkel rendelkezik a munkaügyi jogszabályokról és naprakészen követi a változásokat. (tudás és szakértelem)
  • képes az összetett információkat világosan és tömören elmagyarázni, és kommunikációs stílusát az ügyfeleik igényeihez tudják igazítani. (kommunikációs készség)
  • képes meghallgatni az ügyfelek aggodalmait, és előítéletektől mentesen, megértő módon tanácsot és támogatást nyújtani (empátia és megértés)
  • aprólékosan végzi a munkáját, és biztosítja, hogy minden részlet pontos és naprakész legyen (figyelem a részletekre)
  • mindig professzionális módon jár el, munkája során betartja a titoktartási és etikai normákat (professzionalizmus)
  • elkötelezetten segít az ügyfeleknek céljaik elérésében, és mindig rendelkezésre áll, hogy támogatást és útmutatást nyújtson (elkötelezettség)

Milyen referensi képzést végeztél az elmúlt évben? Szerinted ez a tudás miben támogatja az ügyfeleidet?

Napjaink állandóan változó gazdasági környezetében kiemelten fontosnak tartom a folyamatos tanulást, mely által magabiztos tartóoszloppá válunk a munkáltatók részére. Ezért is esett a választásom az elmúlt évben a Munkaügyi referensi képzésre, ahol a munkajogi és polgárjogi, valamint a társadalombiztosítási jogviszonyok terén bővítettem tudásom. Ezáltal naprakész ismeretekkel segítem a munkáltatókat a társadalombiztosítási, egészségbiztosítási, nyugellátási és családtámogatási területek feladataiban, valamint erősítem az ügyfeleinket a munkavégzésre vonatkozó jogszabályok, munkaügyi feladatok gyakorlatában.

Megosztás
Megosztás
Megosztás

Talyán Andrea

ügyvezető, bejegyzett könyvvizsgáló, adószakértő

Az évek során a piac szinte minden területéről, iparágából képviseltem vállalkozásokat. Fontosnak tartom, hogy az ügyfeleimmel őszintén, egy nyelvet tudjuk beszélni. Igyekszem a maximumot megtenni minden egyes ügyért és az ügyfelemért egyaránt, túlmutatva a szigorú adószakértői vagy könyvvizsgálói tevékenységen.
 
 
„A megoldás kösse le a figyelmet, ne pedig a hibák.”
(Vera Peiffer)