fbpx

ADÓTANÁCSADÁS

A vállalkozók gyakran nem tudják, hogy évente több százezer forintot vagy akár milliós összeget tudnak megspórolni adókötelezettségeik összehangolásával, optimalizálásával. Bizonyára Önnek sincs ideje a helyi sajátosságok feltérképezésére vagy akár a bonyolult országhatárokat átívelő jogszabályok böngészésére. Így az adózás nyomasztó teherré válik, amely komoly kockázatot hordoz.


Támogatásunkkal naprakész tud lenni nem csak a médiában megjelenő újdonságokkal, hanem a kevésbé figyelem központú évközi változásosokkal kapcsolatosan is. Adótanácsadásunk lényege, hogy Ön helyett értelmezzük az adójogszabályokat és lefordítsuk azt Önnek a saját vállalkozására szabva. Tanácsot adunk használatukat illetően és lehetőségei szerint átültethetjük vállalkozása napi gyakorlatába, majd utánkövetéssel értékeljük az eredményeket.


Két adótanácsadót a szakmai tapasztalat és széles látókör mellett az különböztet meg, hogy mennyire holisztikusan néz egy céget vagy problémát, mennyire jár utána egy adott kérdésnek. Tényleg a megfelelő vagy optimális tanácsot adja-e. A Taxense pont ebben kiemelkedő. Különös precizitással tárjuk fel az adóügyek hátterét és pont ez a hozzáadott és kiemelkedő érték.

PARTNERE VAGYUNK VÁLLALKOZÁSA SIKERÉBEN

Elkészítjük az adóbevallásait, amelyek tartalmilag és formailag egyaránt szakszerűek. Minden esetben pontosan ügyelünk a határidőkre, így Önnek lesz ideje a lényeges dolgokkal foglalkozni.

Képviseljük az Adóhatóság előtt, hogy Önnek ne kelljen részt vennie az eljárás során, ezzel elkerülheti a kínos kérdéseket és a kellemetlen szituációkat. Nagy gyakorlattal rendelkezünk a cégek ellenőrzése kapcsán szinte minden iparágban, ismerjük az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatait, felkészülten fogadjuk az adóhatóság ellenőreit.

Állásfogalások kérése, adóperek előkészületei, stratégiai partnerségben adójogi szakjogászokkal. Egy konkrét adózási ügyben kért állásfoglalás lehetőséget biztosít arra, hogy Ön biztosra mehessen és egy esetleges későbbi adóellenőrzés során ne érhesse meglepetés. Adópereknél Önnel, akár jogi képviselőjével együttműködve előkészítjük a képviselt stratégia bizonyítékait, dokumentumait, amelyek alátámasztják az Ön érveit.

Adóoptimalizálást és adótervezést végzünk, hogy Ön akár több millió forintot spórolhasson meg. A törvény adta lehetőségek keretein belül figyelembe véve valamennyi adókockázatot és lehetséges ellenőrzést, megoldást javaslunk a hosszú távú és komplex következményekre is tekintettel vállalkozása számára, hogy mérsékelhető legyen fizetendő adója.

Határon átnyúló adótanácsadással segítjük vállalkozása terjeszkedését, kihasználva a belföldi és nemzetközi jogi lehetőségeket, ezzel maximalizálva bevételeit, profitját A Magyarországon működő külföldi társaságok adóbevallásain túl közreműködünk a hazai kötelező beadványok, kérelmek, állásfoglalások elkészítésében, megoldást nyújtunk a hatályos jogszabályokban megbúvó szankciónálható előírásokkal szemben.

ÁFA regisztrált cégeknek tanácsadással, adóhatósági képviselettel segítünk a hazai piaci terjeszkedésben, megoldást kínálva a magyar és uniós szabályozásból eredően felmerülő dilemmákra. Elkészítjük és bevalljuk az áfával kapcsolatos kötelezettségeiket, adóvisszaigénylés keletkezése esetén közreműködünk a teljes eljárási folyamatban.

Transzferár szabályzatot készítünk kapcsolt vállalkozások esetén a társasági adótörvénynek megfelelően, azért, hogy az adóhatóság mindent rendben találjon, melynek köszönhetően Ön messziről elkerülheti a több millió forintos bírságokat.

Talyán Andrea

ügyvezető, bejegyzett könyvvizsgáló, adószakértő

Az évek során a piac szinte minden területéről, iparágából képviseltem vállalkozásokat. Fontosnak tartom, hogy az ügyfeleimmel őszintén, egy nyelvet tudjuk beszélni. Igyekszem a maximumot megtenni minden egyes ügyért és az ügyfelemért egyaránt, túlmutatva a szigorú adószakértői vagy könyvvizsgálói tevékenységen.
 
 
„A megoldás kösse le a figyelmet, ne pedig a hibák.”
(Vera Peiffer)