fbpx

Kockázatkezelés egy állandóan változó környezetben

A kockázatkezelési folyamatok és feladatok bevezetése és működtetése a kkv-k számára rendkívül fontos, mivel lehetővé teszi számukra, hogy felkészüljenek az esetleges veszteségekre vagy váratlan eseményekre, és csökkentsék elsősorban az üzleti kockázataikat. Erre pedig igen nagy szükségük van az állandóan változó piaci környezetben.

Fontos a cégek üzletmenetének fenntartása olyan esetekben is, amikor rendkívüli események, váratlan körülmények (pl.: természeti katasztrófa, járvány) vagy baleset miatt megszakad az üzleti folyamatok működése.

Likviditási kockázat

Az egyik legalapvetőbb és legáltalánosabb kockázat a likviditásból ered cégek életében. Tapasztalatok szerint gazdasági válságok idején a cégek fizetési morálja gyakran romlik, mivel a vevők hajlamosabbak késni a számlák kifizetésével, vagy akár fizetésképtelenné válni. Ez a helyzet a kis- és középvállalkozások számára különösen nehéz lehet, mivel általában nincs elegendő pénzük (tartalékuk) a tartozások kezelésére.

Üzleti lépések a likviditás megtartásáért

Annak érdekében, hogy a cég vevői tartozások rövid idő alatt nem növekedjenek meg túlzóan, és ezzel ne veszélyeztessék a likviditást, számos lépés tehető:

  1. Számlák fizetési határidejének meghatározása: törekedjünk arra, hogy rövidebb 8 vagy max.14 napos fizetési határidőket alkalmazzunk, ez segít a cégvezetőknek tervezni a cash flow-t, és elkerülni a vevők hosszú késedelmét.
  2. Kínáljunk előrefizetési kedvezményt, különösen akkor, ha gazdasági környezetünk nem teszi lehetővé a rövidebb fizetési határidejű elszámolásokat. A vevőket ösztönözheti a számlák időben történő kifizetésére, ha kedvezményt kínálunk érte.
  3. Ellenőrizzük az ügyfelek hitelképeségét: ez az első lépés ahhoz, hogy megakadályozzuk a késedelmes fizetéseket és a vevői tartozások növekedését. Ma már több lehetőség is van arra, hogy kontrolláljuk leendő üzleti partnerünket, mindenki számára elérhető cégadatbázisok, NAV adatbázisok, közzétett beszámolók adatain keresztül.
  4. Vegyük fel a kapcsolatot a vevőkkel, akik késnek a fizetéssel, próbáljunk megoldást javasolni a helyzetükre pl.: egy részletfizetési megállapodással.
  5. Digitalizáljuk és optimalizáljuk folyamatainkat.  A jól felépített és működtetett belső folyamatok gyors elszámolást és számlázást tesznek lehetővé a teljesítést követően.  Az online úton történő számlakézbesítés pedig segíti az ügyfelünket a gyors és egyszerű fizetésben, beállítható fizetési emlékeztetők, nemfizetés esetén felszólítások kiküldése a rendszerből
  6. Működjünk együtt könyvelőnkkel és adótanácsadónkkal. Az üzleti partnerekkel való együttműködés az egyik legfontosabb dolog, amit egy cégvezető megtehet a tartozások kezelése érdekében. A könyvelő és az adótanácsadó segíthet a számlázási folyamatok automatizálásában és optimalizálásában, valamint az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételében. Az adótanácsadó segítségével pedig megtudhatja, hogy a vevők milyen adósságot halmoztak fel, és hogy milyen kockázatot jelentenek a cég számára.

Összességében tehát a gazdasági válságok időszakában különösen fontos, hogy a cégek gondoskodjanak arról, hogy a vevői tartozások ne növekedjenek túlzottan. Ehhez számos lépés tehető, amelyek közül néhányat említettünk. A lényeg az, hogy az időben történő kifizetések biztosítása és a vevők hitelképességének ellenőrzése a kulcsfontosságúak a tartozások kezelése szempontjából. A cégvezetőknek tehát gondoskodniuk kell arról, hogy a megfelelő eszközök és stratégiák álljanak rendelkezésükre a vevői tartozások kezeléséhez és a likviditás fenntartásához.

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén!

Megosztás
Megosztás
Megosztás

Talyán Andrea

ügyvezető, bejegyzett könyvvizsgáló, adószakértő

Az évek során a piac szinte minden területéről, iparágából képviseltem vállalkozásokat. Fontosnak tartom, hogy az ügyfeleimmel őszintén, egy nyelvet tudjuk beszélni. Igyekszem a maximumot megtenni minden egyes ügyért és az ügyfelemért egyaránt, túlmutatva a szigorú adószakértői vagy könyvvizsgálói tevékenységen.
 
 
„A megoldás kösse le a figyelmet, ne pedig a hibák.”
(Vera Peiffer)